Коли настає сезон кабачків, то можна скористатися випадком і приготувати смачну закуску – кабачки з морквою по-корейськи. Така закуска виходить соковитою, пряної, ароматною і дуже смачною. Кабачки, приготовані за цим рецептом, ідеально доповнять м’ясне блюдо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Приправа для корейської моркви – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Приготування кабачків з морквою по-корейськи почнемо з підготовки основного компонента. Ретельно вимийте кабачки і обсушіть паперовим рушником. Потім слід обрізати з двох сторін хвостики. Так як кабачки молоді, зрізати шкірку з них не потрібно.
Далі, озброївшись терткою для корейської моркви, подрібнюємо кабачки. Центральну м’якоть можна не використовувати.
Після чистки також подрібнюємо моркву на тій же тертці. Потім відправляємо моркву на розігріту з рослинною олією сковороду і обсмажуємо буквально пару хвилин на помірному вогні. Мета цієї дії – зробити морква трохи м’якше.
В ємність з кабачками відправляємо приправу для корейської моркви, сіль, цукровий пісок і подрібнений часник (можна пропустити через часникодавку). В кінці додаємо необхідну кількість оцту.
Далі морква разом з маслом перекладаємо до кабачків.
Всі компоненти закуски необхідно ретельно перемішати. Після цього накриваємо ємність кришкою або харчовою плівкою і ставимо закуску в холодильник приблизно на 2,5 години.
Прекрасна закуска у вигляді кабачків з морквою по-корейськи готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки на сніданок ПП рецепти з кабачків Смажені кабачки