Для такої страви краще використовувати молоду яловичину, яка не буде жорсткої на тлі ніжних кабачків. Важливо також не перетушить овочеві шматочки, щоб кожен з них зберіг пружну консистенцію і натуральний колір. З додаванням спецій можна експериментувати з власним смаком, але варто пам’ятати про міру, щоб не заглушити багатий природний смак продуктів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – для прикраси
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати яловичину з кабачками просто! Яловичину промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і нарізаємо кубиками невеликого розміру.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і ріжемо на дрібні кубики.

Болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки, промиваємо та нарізаємо соломкою. Кабачки промиваємо, відрізаємо кінчики, видаляємо насіння і зрізаємо шкірку, якщо плоди зрілі. Молоді кабачки можна використовувати цілком. М’якоть кабачків нарізаємо великими шматками розміром приблизно в три-чотири сантиметри.

У помідорів вирізаємо слід від плодоніжки і нарізаємо їх дрібними кубиками.

На сковороді розігріваємо олію до гарячого стану. Кубики яловичини викладаємо на гаряче масло і на високій температурі обсмажуємо до рум’яної скоринки при відкритій кришці. Вливаємо в сковороду воду в такій кількості, щоб покрити м’ясні шматочки. Доводимо воду до кипіння і закриваємо сковороду кришкою. Температуру плити встановлюємо, як мінімальну, і тушкуємо яловичину протягом години. Після закінчення зазначеного часу додаємо в сковороду до яловичині подрібнену ріпчасту цибулю, кубики моркви, шматочки помідора, соломку болгарського перцю, шматки кабачка. Перемішуємо всі разом, додаємо за смаком сіль, чорний мелений перець, спеції і продовжуємо гасіння ще двадцять хвилин. Готове м’ясо з овочами подаємо до столу в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Кабачки з м'ясом на сковороді ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків на сковороді