Це блюдо дуже схоже на овочеву запіканку. Кабачки з яйцем і сиром виходять дуже ситними і соковитими. Все це тому, що в рецепті використовуються два види сиру – м’який і пармезан. М’який сир надає страві особливо ніжний смак, а яйця і пармезан – апетитну скоринку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир (м’який) – 150 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Готувати кабачки в духовці з сиром і яйцем легко! Кабачки нарізаємо досить великими кубиками, щоб позбавитися від зайвої вологи.
Обсмажуємо кабачок кілька хвилин на рослинній олії з подрібненим часником.
Тепер перекладаємо кабачок у форму для запікання.
Яйця злегка збиваємо, додаємо до них м’який сир і перемішуємо в однорідну суміш.
Пармезан натираємо на крупній тертці і відправляємо до соусу.
Додаємо в соус сіль і спеції, а також подрібнену зелень. Перемішуємо.
Заливаємо готовим соусом кабачки.
Духову піч попередньо нагріваємо. Ставимо в нього страву і на 180 градусах запікаємо протягом 50 хв
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Страви з кабачків