Сьогодні представляю вашій увазі рецепт кабачкового пирога на кефірі. Кабачки є універсальним продуктом, так як багато страв готуються на їх основі. Смачний пиріг з кабачків також не виняток! Готується пиріг швидко і просто з доступних продуктів. Цей рецепт підходить і для початківців господарок, і для досвідчених кулінарів. Поповніть свої кулінарні нотатки ніжним пирогом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 7 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кабачковий пиріг на кефірі? Для приготування пирога знадобиться кефір кімнатної температури. Або заздалегідь дістаньте кисломолочний продукт з холодильника, або злегка розігрійте його до теплого стану в мікрохвильовій печі.

В глибоку ємність вливаємо кефір, вбиваємо яйце і додаємо сіль. Духовку розігріваємо до температури 180 градусів.

Все розмішуємо до однорідності за допомогою міксера або звичайного віночка.

Додаємо рослинне масло і сметану і знову все перемішуємо.

Змішуємо пшеничне борошно і розпушувач, потім просіваємо суху суміш і додаємо її в робочу ємність до решти інгредієнтів.

Всі компоненти перемішуємо, домагаючись однорідного тесту, по консистенції нагадує густу сметану.

Кабачок промиваємо і натираємо на тертці. Якщо овоч не молодий, то краще видалити шкірку і насіння.

Кріп також промиваємо і подрібнюємо.

Підготовлені кабачок і кріп перекладаємо в робочу ємність.

Все перемішуємо. Тісто для пирога готово.

Підготуємо форму для випічки – її необхідно застелити пергаментом.

Далі викладаємо в неї готове тісто.

Відправляємо тісто в розігріту духовку на 30 хвилин. Пиріг повинен придбай рум’яний відтінок.

Остуджуємо готовий кабачковий пиріг, дістаємо його з форми, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.

Приємного вам апетиту!

Пиріг з кабачків в духовці Пироги Страви з кабачків Торт з кабачків