Капуста по-корейськи з буряком різноманітить ваш раціон і буде універсальною закускою і на повсякденному, і на святковому столі. Буряк кладеться до капусти тільки для кольори, адже вона – чудовий натуральний барвник. Головна фішка цього блюда – маринад з цукру, оцту, солі і різних прянощів. Для такої капусти потрібно час для маринування не менше 8 годин.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Масло рослинне – 70 мл
- Оцтова есенція – 2 ст. л.
- Коріандр – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати капусту по-корейськи з буряком швидкого приготування? Очищену від зовнішніх листя капусту розрізати на 8 частин, видалити качан і потім порізати на шматочки розміром 2х2 див. Перекласти капусту в посуд для маринування, тільки не металеву.
Руками капустяні шматочки розділити на окремі листочки, щоб вони краще промариновались.
Буряки (бажано темно-бордового кольору) очистити від шкірки і подрібнити на крупній або корейської тертці. Потім буряк перекласти до капусти і насипати сіль з цукром в потрібній кількості.
Рукою капустяні шматочки з буряком добре перемішати і злегка перетерти, а потім залишити на одну годину.
Через годину очистити від лушпиння часникові зубки і через землянку додати до овочів.
Потім насипати до овочів потрібну кількість меленого коріандру, гострого перцю і налити 2 чайні ложечки оцтової есенції (її можна замінити рівнозначним кількістю столового оцту).
Потім у сковороді розжарити рослинну олію і його вилити на спеції, щоб їх аромат став більш вираженим.
Повторно добре перемішати капусту зі спеціями та олією. Потім її прикрити тарілкою і залишити мінімум на 8 годин для маринування при звичайній кімнатній температурі.
Після закінчення цього часу капусту по-корейськи з буряком можна подавати до столу.
Смачного!