Оригінальна маринована капуста з додаванням буряків. Ця закуска буде готова вже через добу, а також буде мати неповторний рожевий колір, що вже точно не зовсім звичайно і дуже по-новому.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 1,5 – 2 кг
  • Буряк – 1 шт.
  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати мариновану капусту з буряком, часником і оцтом? У білоголової капусти вирізаємо качан і знімаємо верхні зіпсовані аркуші.

Качан нарізаємо досить великими шматочками.

Часник «звільняємо» від лушпиння і нарізаємо тонкими пластинами. Буряк також очищаємо від шкірки і дрібно шаткуємо соломкою або натираємо на середній тертці.

Всі підготовлені інгредієнти добре перемішуємо і перекладаємо в чисту і суху трилітрову банку.

В каструлю відповідного розміру вливаємо воду і додаємо сіль, цукровий пісок, лаврушку і перець горошком. Кип’ятимо на середньому вогні близько 8-10 хвилин, вливаємо оцет і знімаємо з вогню, в цей же момент.

Капусту з буряком і часником заливаємо гарячим розсолом і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо в холодильну камеру і зберігаємо під капроновою кришкою. Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з буряком Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і буряком