З великим задоволенням хочу поділитися цікавим рецептом капустяних оладок на кефірі. За смаком оладки не відрізниш від пиріжків з капустою, а готуються вони за лічені хвилини. Тепер це мій улюблений рецепт, і з пиріжками я тепер не заморочуюсь. Спробуйте приготувати, і ви точно не пошкодуєте. Капустяні оладки моментально зникають зі столу.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Кефір – 100 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Яйце – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Сметана – за бажанням

Процес приготування:

Як приготувати капустяні оладки на кефірі? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для капустяних оладок на кефірі. Капусту очистити від верхніх листочків, а потім наріжте кубиками середнього розміру. Підготовлену білокачанну капусту викладіть в глибоку ємність і добре посоліть.

Потім розбийте куряче яйце і додайте необхідну кількість цукрового піску. Добре перемішайте до стану однорідної консистенції.

Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовій печі і влийте до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте.

Поступово введіть попередньо просіяного через дрібне сито борошно пшеничне разом з харчовою содою. Ретельно перемішайте тісто до утворення однорідної густої маси.

Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Потім налийте необхідну кількість рослинного масла. Скориставшись столовою ложкою, акуратно викладіть тісто на відстані один від одного.

Як тільки краї підрум’яняться, з допомогою дерев’яної чи силіконової лопатки, або двох вилок переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рівномірного золотистого кольору.

Готові капустяні оладки викладіть на тарілку, застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло. Після чого перекладіть на блюдо і подавайте на стіл порційно, додатково за бажанням подайте сметану.

Приємного апетиту!

Капустяні оладки Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки класичное Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на кефірі і сметані Оладки як у бабусі