Якщо хочеться смачної несолодкої випічки, капустяний пиріг – відмінний варіант. Тим більше, що процес його приготування зовсім простий. Тісто замішується в два рахунки, а саме трудомістке – це, мабуть, подрібнити капусту. Щоб при витяганні готового пирога з форми не виникло складнощів, рекомендуємо застелити дно посуду промасленим пергаментом.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Сир Пармезан – 40 гр.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати капустяний пиріг з рідкого тіста на сметані і майонезі в духовці? Готуємо рідке тісто. Для цього в мисці змішуємо яйця, майонез, сметану, сіль та цукровий пісок за смаком. Працюємо віночком або міксером, поки не вийде однорідна маса.

Потім додаємо розпушувач, ароматні сухі трави і просіяне борошно. Ще раз добре перемішуємо – виходить однорідне тісто, негусте, по консистенції нагадує тісто для оладок.

Капусту подрібнюємо ножем, теркою або комбайном. Важливо, щоб шматочки були дрібними. Додатково нарізану масу можна обжати руками, щоб пом’якшити ще більше.

Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла або застеляємо промасленим пергаментом. Висипаємо в неї подрібнену капусту, вирівнюємо.

Заливаємо капусту у формі приготованим тестом. Намагаємося розподілити масу рівномірно по всій площі форми. Щоб тісто пролилося між капустою, злегка постукаємо дном форми по столу. Твердий сир натираємо на крупній тертці і посипаємо їй поверхню пирога.

Духовку завчасно розігріваємо до температури 180 градусів. Ставимо пиріг на середній рівень і випікаємо протягом тридцяти п’яти-сорока хвилин. Пиріг трохи підросте до кінця випічки і покриється вираженою золотистою скоринкою. Дістаємо його з духовки, даємо трохи охолонути і акуратно витягаємо з форми. Розрізаємо на порції і подаємо до столу в теплому або холодному вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг з капустою Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг на майонезі Тісто для заливного пирога з капустою Тісто для заливного пирога на сметані