Пироги з капустою улюблені багатьма за приємний смак і доступність. Вони ідеальні для перекусу, зручно таку випічку приготувати заздалегідь і потім подавати на сніданок або вечерю. До речі, шматочок капустяного пирога хороший не тільки до чаю, але і до мисці наваристого борщу, замість хліба. Особливо просто готуються заливні пироги з капустою. Розглянемо як раз такий рецепт, з випіканням в мультиварці.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Сіль (для тіста) – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Капуста білокачанна – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль (для начинки) – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати заливний пиріг з капустою на молоці в мультиварці? Готуємо тісто для пирога. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукровий пісок. Міксером збиваємо яйця до отримання пишної піни.

Потім вливаємо молоко і розтоплене до рідкого стану вершкове масло, ще раз збиваємо.

просіваємо Борошно і розпушувач і отриману суху суміш висипаємо в яєчно-молочну рідку масу.

Міксером на низькій швидкості або вручну віночком замішуємо тісто. По консистенції воно виходить досить рідким, приблизно, як тісто для оладок.

Капусту тонко шаткуємо вручну ножем або за допомогою спеціальної терки. Гарненько обминаємо її руками, щоб пом’якшити овочеві волокна.

Посипаємо обмятую капусту сіллю і чорним меленим перцем за смаком і перемішуємо.

Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом.

Виливаємо в неї половину приготованого тесту. На тісто викладаємо підготовлену капусту. Намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі майбутнього пирога.

Поверх капусти виливаємо тісто, розподіляємо його по всій начинці. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і вибираємо програму «Випічка» на 60 хвилин.

Готовий пиріг буде рум’яним з боку дна і боків. Якщо є бажання зарумянить його і з протилежної сторони, то за п’ятнадцять-двадцять хвилин до закінчення часу режиму випічки відкриваємо кришку мультиварки, дістаємо пиріг, перевертаємо і укладаємо назад в чашу блідою стороною вниз. Допікаємо до кінця програми. Готовий пиріг дістаємо з чаші, даємо йому трохи охолонути і подаємо на стіл в гарячому або охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на молоці Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога