Щоб картопля на мангалі повністю пропікся і вийшов соковитим, скористайтеся цим не складним рецептом. Для смаження картоплі на вугіллі краще підійде молоді не великі бульби, в них міститься менше крохмалю, і він не так швидко розварюється.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Сало курдючне – 250 – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати картоплю з курдюком на мангалі, картоплю помийте з губкою, зітріть з бульб грудки землі, обсушіть і промокніть паперовими рушниками. Наріжте кружечками картоплини. Курдюк наріжте тонкими скибочками за розміром картопляних гуртків. Нанизайте на шампури картоплю і сало, чергуючи їх один з одним.

Викладіть заготовки на фольгу, посипте сіллю і спеціями за смаком. Загорніть фольгу так, щоб сік при запіканні не витікав назовні. Розкладіть шампури на мангалі над гарячим вугіллям. Запікайте 20-25 хвилин.

Зніміть фольгу і готуйте картоплю, постійно перевертаючи ще 5-7 хвилин, поки на картопляних часточках не утвориться рум’яна кірочка.

Подавайте запечена картопля з курдюком гарячим з зеленню і сметаною.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі