Щоб картопля на мангалі повністю пропікся і вийшов соковитим, скористайтеся цим не складним рецептом. Для смаження картоплі на вугіллі краще підійде молоді не великі бульби, в них міститься менше крохмалю, і він не так швидко розварюється.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 1 кг
- Сало курдючне – 250 – 300 гр.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати картоплю з курдюком на мангалі, картоплю помийте з губкою, зітріть з бульб грудки землі, обсушіть і промокніть паперовими рушниками. Наріжте кружечками картоплини. Курдюк наріжте тонкими скибочками за розміром картопляних гуртків. Нанизайте на шампури картоплю і сало, чергуючи їх один з одним.
Викладіть заготовки на фольгу, посипте сіллю і спеціями за смаком. Загорніть фольгу так, щоб сік при запіканні не витікав назовні. Розкладіть шампури на мангалі над гарячим вугіллям. Запікайте 20-25 хвилин.
Зніміть фольгу і готуйте картоплю, постійно перевертаючи ще 5-7 хвилин, поки на картопляних часточках не утвориться рум’яна кірочка.
Подавайте запечена картопля з курдюком гарячим з зеленню і сметаною.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі