Баклажани, запечені на мангалі, дуже поширена страва у весняно-літній період в сезон пікніків і виїздів на природу. Овочі можуть стати хорошим доповненням до м’яса, риби або стати окремим блюдом у вигляді овочевого шашлику.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 500 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло оливкове – 1 – 2 ст. л.
  • Сало свиняче – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 220 гр.

Процес приготування:

Готувати шашлик з баклажанів на мангалі просто! У цьому рецепті ми зробимо два варіанти шашлику з баклажана: вегетаріанський і для м’ясоїдів. Баклажани вимити. На одному баклажані зробіть кілька поздовжніх надрізів, не дорізуючи до середини і не зачіпаючи плодоніжку.

Часник очистіть від лушпиння, порубаєте ножем. Зелений кріп помийте, струсіть рідину і також дрібно наріжте. Змішайте часник, зелень, сіль і оливкове масло.

Розстеліть лист фольги. Баклажан з надрізами змастіть часниковою сумішшю, покладіть трохи начинки в надрізи, щільно загорніть баклажан у фольгу.

Решта баклажани наріжте рівними кружечками, не дорізуючи її до кінця.

Сало наріжте тонкими пластинками і вкладіть їх в надрізи на баклажанах.

Кожен баклажан настроміть на шампур.

Розташуйте заготовки з баклажанів над палаючими вугіллями, запікайте протягом 20-25 хвилин, постійно перевертаючи.

Готові баклажани можна подавати на стіл прямо на шампурах, а баклажан у фользі акуратно розгорніть і посипте зеленню.

Приємного апетиту!

Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі