Для приготування баклажанів на вугіллі не потрібно особливих хитрощів. Необхідно лише вибрати якісні овочі, нарізати їх не надто тонкими шматочками, щоб вони не підгоріли, і використовувати смачне свіже сало. При дотриманні цих простих умов вас чекає приголомшливий результат!
Інгредієнти: на 2 порції.
- Баклажан – 4 шт.
- Сало свиняче – 150 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування баклажан на вугіллі? Баклажани промиваємо, відокремлюємо від плодоніжки. Надрізаємо баклажани поперек невеликими шматочками шириною 1,5-2 сантиметри, не дорізуючи баклажан наскрізь.
Сало свіже або солоне нарізаємо тонкими скибочками, підбираючи шматочки під ширину баклажана, укладаємо сало в надрізи.
Готуємо суміш з пропущеного через прес часнику, дрібно посіченою зеленню і оливкової олії, солі і перцю. Отриманою сумішшю за допомогою силіконової кисті змащуємо кожен баклажан зверху і трохи змащуємо надрізи. Залишаємо баклажани маринуватися при кімнатній температурі 15-20 хвилин.
Після того, як баклажани добре промариновались, насаджуємо їх на шампури і укладаємо над вугіллям. Не забуваємо часто перевертати баклажани. Таким чином, овочі приготуються рівномірно з усіх боків: будуть підсмажені до рум’яної скоринки зовні і м’які всередині.
Готові баклажани знімаємо з вугілля, викладаємо на блюдо і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі