Хочу поділитися з вами чудовим рецептом картоплі з лисичками в духовці. Ароматне блюдо відмінно виглядає і чудово прикрасить ваш святковий стіл. Для приготування смачної страви використовуються досить прості і доступні інгредієнти, а в підсумку виходить соковита запіканка.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лисички свіжі – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло рослинне – мл
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Бекон – 200 гр.
  • Сметана – 500 гр.
  • Кріп – 2 гілки

Процес приготування:

Приступимо до готуванні картоплі з лисичками в духовці. Вимийте картоплю і очистіть його за допомогою овочечистки. Молоду картоплю можна добре помити за допомогою губки для миття посуду.

Очищений картопля викладіть в каструлю, залийте холодною водою, посоліть, додайте кріп і лавровий лист, попередньо вимивши його. Каструлю поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин.

Тим часом добре переберіть лисички, ретельно вимийте їх в холодній воді.

поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком.

Нарізану ріпчасту цибулю відправте в розігріту сковороду і обсмажте до золотистого кольору. Потім викладіть підготовлені лисички і обсмажте, періодично помішуючи.

Готуйте до тих пір, поки весь грибний сік не випарується. Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і пропустіть через прес або подрібніть за допомогою дрібної терки.

Подрібнений часник, додайте до лисичкам, посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте.

Бекон дрібно наріжте. Добре розігрійте другу сковороду, покладіть нарізаний бекон і обсмажте до золотистого кольору.

Підготуйте форму для запікання. На дно форми викласти відварену картоплю, зверху розподіліть обсмажений бекон разом з вытопленным жиром.

Потім рівномірним шаром розподілите смажені лисички з ріпчастою цибулею.

Додайте сметану і все добре перемішайте. Заздалегідь розігрійте духовку при температурі 180 градусів. Форму для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте приблизно 20 хвилин.

Готове блюдо з картоплі і лисичок акуратно вийміть з духовки і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля з лисичками Лисички в сметані Як готувати лисички - рецепти