Смажені лисички з картоплею і сметаною – просте і дуже смачне блюдо, приготувати яке здатний кожен. Гриби в поєднанні зі сметаною мають відмінний смак! Даний рецепт дуже простий, всі інгредієнти доступні, час на приготування витрачається мінімальний. Швидко, просто і неймовірно смачно!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Лисички свіжі – 500 гр.
  • Сметана – 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 300 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати смажені лисички з картоплею і сметаною, ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо нарізану цибулю на рослинній олії до рум’яного кольору.

Лисички ретельно промиваємо. Великі гриби розрізаємо навпіл або на чотири частини.

Далі до смаженій луку всипаємо лисички, приправляємо інгредієнти сіллю, все перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо гриби з цибулею приблизно 15 хвилин.

Очищений картопля промиваємо, потім нарізаємо довільним чином. На окремій сковороді злегка обсмажуємо картоплю протягом 5-7 хвилин.

Після цього в сковороду з картоплею перекладаємо лисички з цибулею. Всі інгредієнти перемішуємо, готуємо страву ще 10 хвилин.

Потім додаємо в приготоване блюдо сметану, все перемішуємо. Спробуйте страву на смак, при необхідності підсолити.

Тримаємо лисички з картоплею і сметаною на вогні пару хвилин і вимикаємо газ. Накриваємо сковороду кришкою і через 5 хвилин блюдо буде готове до вживання.

Смажені лисички з картоплею і сметаною готові!

Приємного вам апетиту!

Картопля з лисичками Лисички смажені з цибулею Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти