Це блюдо дитячого харчування поєднує в собі і гаряче, і гарнір. Готується воно з відвареного і пюрированого картоплі і м’яса. Для запіканки візьміть відварне і перекручене на м’ясорубці м’ясо, можна подтушеный м’ясний фарш.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля – 7 шт.
  • Яловичина – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 0.5 склянки
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сметана – для змазування
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку для дітей? У підсоленій воді відваріть до готовності очищений картопля. Воду злийте. Додайте до картоплі гаряче молоко і за допомогою блендера зробіть однорідне пюре.

Потім в пюре вбийте яйця і швидко перемішайте ложкою, щоб вони не згорнулися.

Фарш обсмажте на невеликій кількості олії разом з цибулею, потім налийте до нього трохи води і тушкуйте під закритою кришкою. Якщо у вас просто шматочок яловичини, то її попередньо відваріть до готовності і перекрутіть на м’ясорубці.

Змастіть вершковим маслом форму, в якій будете запікати страву, і посипте її сухарями чи манкою. Половину приготованого пюре укладіть у форму.

Поверх пюре розкладіть рівним шаром підготовлене м’ясо.

На шар м’яса викладіть другу половину картопляного пюре.

Розігрійте духовку до 200°С. Зверху запіканку намажте сметаною і посипати манкою або сухарями. Можете нанести на поверхні красивий малюнок з допомогою виделки.

Запіканку помістіть в розігріту духовку на 30-35 хвилин і запікайте до золотистої скоринки на поверхні.

Приготоване блюдо трохи охолодіть, поріжте на порційні шматочки і подайте зі сметаною і свіжими овочами.

Їжте на здоров’я!

Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці