Картопляна запіканка полюбилася багатьом ще з дитячого садка. Ідеальне поєднання інгредієнтів, які знайдуться в засіках у будь-якої господині, – одне з головних достоїнств цієї страви.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 5 – 7 шт.
- Куряче філе – 500 гр.
- Сир Пармезан – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сіль – 1 щіпка
- Майонез – 70 гр.
- Приправа для курки – 1 щіпка
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – 300 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування картопляної запіканки? В першу чергу необхідно відправити маринуватися куряче філе. Для цього його потрібно вимити і обсушити, а потім нарізати невеликими шматочками і відправляємо в поліетиленовий пакет. До шматочків курячого філе додаємо майонез, сіль, приправу для курки, а також зубчик часнику, який необхідно нарізати маленькими шматочками. Тепер слід закрити пакет і гарненько його струсити. Маринуватися куряче філе повинно 20 хвилин.
Тепер займемося картоплею. Його необхідно помити, очистити, знову вимити й нарізати скибочками невеликої товщини.
Очищаємо цибулю від лушпиння, миємо й нарізаємо тонкими скибочками
В глибокій мисці змішуємо сметану, сіль, перець. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної консистенції.
Натираємо на дрібній тертці сир.
На форму, попередньо змащену рослинним маслом, викладаємо шар цибулі, далі – шар картоплі.
Верхній шар необхідно змастити сметанним соусом. Наступний шар -куряче філе, потім знову шар картоплі і шар цибулі. Кожен шар необхідно змастити сметанним соусом. Зверху посипаємо запіканку сиром.
Відправляємо запіканку в розігрітий духову шафу приблизно на сорок п’ять. Страва має запікатися при температурі 200 градусів.
Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою, сметаною і сиром в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і сметаною в духовці