В цьому рецепті вам пропонується приготувати картопляну запіканку з фаршем на сковороді. Рецепт зручний для тих, у кого немає робочої духовки. У цій запіканці окремо обсмажують картоплю і фарш, і потім все швидко запікається на сковорідці під молочно-яєчної заливкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 4 зуб.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 2 – 3 шт.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати картопляну запіканку з фаршем на сковороді? Картоплини очистіть від шкірки, промийте водою і наріжте на невеликі шматочки довільної форми.
Очищену цибулину наріжте на маленькі кубики.
Часник почистіть від лушпиння, роздушіть ножем і потім наріжте на маленькі шматочки.
Масло також наріжте на середні шматочки.
Помийте свіжу зелень (кріп і петрушку), обсушіть їх серветкою і так само дрібно нашаткуйте.
В окремому посуді приготуйте заливку для запіканки. Для цього добре збийте вінчиком яйця з молоком і щіпкою солі.
На окремій сковороді нагрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому нарізану картоплю. Смажте до рум’яного кольору на середньому вогні.
Обсмажену картоплю посипте сіллю і перцем.
На другий чистій сковорідці обсмажте на рослинному маслі нарізані часник і цибулю.
Потім покладіть у цю сковорідку фарш, добре розімніть вилкою, щоб не було грудочок, і протягом 8 хвилин обсмажте його, періодично помішуючи ложкою.
Фарш також посипте сіллю і перцем за смаком.
Обсмажений фарш перекладіть рівним шаром на сковорідку з картоплею.
Залийте все приготовленою сумішшю, покладіть в запіканку нарізане масло і зверху насипте нашатковану зелень.
Готуйте запіканку на невеликому вогні під закритою кришкою протягом 20 хвилин. Потім її трохи охолодіть.
Приготовану запіканку перекладіть на велику плоску тарілку і подайте до столу зі свіжими або маринованими овочами.
Картопляна запіканка Картопляна запіканка з м'ясом в духовці Картопляна запіканка з фаршем класична