Сьогодні ми приготуємо приголомшливе блюдо – запіканку з лісовими грибами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Картопля – 5 шт.
  • Гриби – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 400 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Вершки 20% – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування картопляної запіканки з грибами. Картопля добре промиваємо під проточною водою, необхідно трохи потерти його губкою, кладемо в каструлю, заливаємо водою і відварюємо в мундирі до готовності. Зливаємо воду, викладаємо картоплю на тарілку і даємо охолонути. Остиглий картоплю чистимо від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки 6-8 мм

Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими тонкими скибочками.

Лісові гриби попередньо відварюємо майже до готовності. Нарізаємо на невеликі шматочки.

200 грам сиру нарізаємо скибочками, вони підуть в середину запіканки. Інший сир натираємо на крупній тертці.

Цибулю викладаємо в сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору, потім додаємо гриби. Обсмажуємо все в протягом 7-8 хвилин помішуючи.

В глибоку миску розбиваємо яйця, перемішуємо їх за допомогою вилки, додаємо вершки, сіль, перець і трави на ваш смак.

Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, першим шаром викладаємо половину картоплі, солимо і перчимо.

Далі викладаємо обсмажені гриби з цибулею і зверху викладаємо скибочки сиру.

Залишився картоплю кладемо останнім шаром, заливаємо все яєчно-вершковою сумішшю зі спеціями і зверху посипаємо сиром. Ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на 25-30 хвилин.

Готову запіканку дістаємо з духовки, розрізаємо на порційні шматочки, посипаємо зеленню і подаємо зі сметаною або улюбленим соусом. Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з грибами в духовці Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром і грибами в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці