Картопляна запіканка з куркою і кабачками хороша тим, що її можна їсти як в гарячому, так і холодному вигляді. Таке блюдо готується максимально просто і не вимагає великих витрат часу.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 0,6 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Куряче філе – 0,3 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 – 3 зуб.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 200 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт картопляної запіканки з куркою і кабачками гранично простий! Помийте і очистіть кабачок, картоплю і моркву. Потім наріжте кабачки і картоплю кубиками, моркву – соломкою.

З цибулі і часнику зніміть піну.

Зелень, цибулю і часник подрібніть.

Змішайте всі овочі в миску, посоліть за смаком.

З курячого філе зробіть фарш.

Форму змастіть вершковим маслом, зробіть рівномірний шар з половини овочів, потім викладіть фарш і знову зробіть шар з другої частини овочів.

У мисці збийте яйця з молоком і залийте цією сумішшю заготовку.

Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Потім дістаньте форму, посипте запіканку сиром і поставте в духовку на 30-35 хвилин. За цей час запіканка дійде до готовності і сир добре підрум’яниться.

Картопляну запіканку з куркою і кабачками можна подавати до столу зі сметаною.

Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Запіканка з кабачків з сиром Запіканка з кабачків і картоплі Запіканка з картопляного пюре в духовці Кабачки для схуднення Кабачки з часником в духовці ПП рецепти з кабачків