Простий варіант ситної картопляної запіканки з невеликою кислинкою у смаку. Блюдо виходить низькокалорійним і підходить для легкого вечері на двох за келихом вина.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Сир – 150 гр.
- Часник – за смаком
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Картопля – 6 – 8 шт.
- Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати картопляну запіканку з курячим філе і помідорами? Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок відбийте і посипте спеціями і сіллю.
Часник очистіть і дрібно порубаєте ножем. У глибоку миску покладіть м’ясо і часник, залийте кефіром. Поставте м’ясо в холодильник на півгодини.
Картоплю наріжте тонкими кружечками, посоліть, приправте і перемішайте. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками.
Форму змастіть рослинним маслом, викладіть перший шар з картоплі.
По картоплі покладіть цибулю і куряче м’ясо.
Потім покладіть шар з помідорів. Тертий сир змішайте з рештою після курячого м’яса маринадом і викладіть отриману масу на помідори.
Поставте форму в духовку. Готуйте запіканку 60-80 хвилин при температурі 180-190 градусів. Блюдо розділіть на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою, помідорами та сиром у духовці