Простий варіант ситної картопляної запіканки з невеликою кислинкою у смаку. Блюдо виходить низькокалорійним і підходить для легкого вечері на двох за келихом вина.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сир – 150 гр.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Суміш перців – за смаком
  • Картопля – 6 – 8 шт.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку з курячим філе і помідорами? Куряче філе помийте і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок відбийте і посипте спеціями і сіллю.

Часник очистіть і дрібно порубаєте ножем. У глибоку миску покладіть м’ясо і часник, залийте кефіром. Поставте м’ясо в холодильник на півгодини.

Картоплю наріжте тонкими кружечками, посоліть, приправте і перемішайте. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.

Помідори помийте і наріжте тонкими кружечками.

Форму змастіть рослинним маслом, викладіть перший шар з картоплі.

По картоплі покладіть цибулю і куряче м’ясо.

Потім покладіть шар з помідорів. Тертий сир змішайте з рештою після курячого м’яса маринадом і викладіть отриману масу на помідори.

Поставте форму в духовку. Готуйте запіканку 60-80 хвилин при температурі 180-190 градусів. Блюдо розділіть на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Картопляна запіканка Картопляна запіканка з куркою, помідорами та сиром у духовці