Це рецепт страви для швидкого вечері, коли дуже хочеться їсти, а часу на підготовку немає. Замість холодної тушонки приготуйте з неї картопляну запіканку. Картоплю потрібно відварити, порізавши його на шматочки, так буде швидше. Тушонку візьміть яловичу, в ній менше жиру.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Картопля – 7 шт.
- Тушонка – 1 банка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Масло вершкове – за смаком
- Майонез – за смаком
Процес приготування:
Картоплини почистіть, помийте, наріжте на четвертинки і поставте варитися на плиту.
Тушонку перекладіть з банки на розігріту сковорідку, розділіть виделкою на невеликі шматочки і потримайте на маленькому вогні декілька хвилин, щоб жир і сік растопились.
Очищену цибулину помийте і наріжте на маленькі кубики.
Нарізану цибулю перекладіть в сковорідку, змішайте з тушонкою і на маленькому вогні під прикритою кришкою і тушкуйте 5-7 хвилин.
Відварену картоплю пюрируйте будь-яким способом, додайте до нього шматочок вершкового масла і перемішайте.
Форму для випічки застелити шматочком фольги і намажте маслом. Половину картопляного пюре перекладіть у форму і на нього розкладіть рівним шаром розігріту тушонку з цибулею.
На тушонку викладіть решту пюре, розподіліть його рівним шаром і нанесіть майонезну сіточку. Можете посипати запіканку тертим сиром. Запечіть страву протягом 20-30 хвилин в духовці, розігрітій до 180°С. Запіканку трохи остудіть, вынимите з форми і подайте до столу.
Приємного апетиту!
Запіканка з картопляного пюре в духовці Картопляна запіканка