Це ніжне і поживне блюдо для дітей готується тільки з відварної картоплі і відвареного і змеленого на м’ясорубці м’яса. М’ясний фарш не використовується. Подається запіканка зі сметанною підливою.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля – 7 шт.
  • Фарш м’ясний (відвареної) – 400 – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 0.5 ст.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Для підливи: –
  • Бульйон – 0.5 л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 – 3 ст. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати картопляну запіканку як у дитячому садку з підливкою? Картоплю почистіть, помийте і зваріть до повної готовності в підсоленій воді.

Цибулину дрібно наріжте і трохи спасеруйте на маслі, а потім стушкуйте з додаванням ложки води. Можна цибулю перекрутити на м’ясорубці разом з відвареним м’ясом.

Фарш з відвареного м’яса (це може бути свинина, яловичина або курка) перекладіть в сковорідку до цибулі, долийте трохи води, посоліть і тушкуйте його на маленькому вогні декілька хвилин під прикритою кришкою, щоб фарш став соковитим і не розсипався. Можете додати до фаршу подрібнене варене яйце.

З відвареної картоплі злити воду, залишивши трохи на дні, налийте до нього гаряче молоко і розімніть до стану каші. Потім додайте сире яйце і приготуйте пюре.

Будь-яку форму для запікання намажте маслом і присипте панірувальними сухарями чи манкою. Покладіть у форму одну частину картопляного пюре і розподіліть його рівним шаром.

На шар картопляного пюре покласти м’ясний фарш і ложкою розрівняйте його і притисніть до картоплі.

Покладіть поверх фаршу рівним шаром інше пюре, нанесіть на його поверхню сметану і посипте запіканку невеликою кількістю сухарів. За своїм смаком сухарі можете замінити на майонезний соус, тертий сир або збите яйце.

Форму з запіканкою помістіть на 45 хвилин у духовку, розігріту до 180°С. Приготовану запіканку трохи остудіть, щоб порціонні шматочки краще тримали форму, і розкладіть її на тарілочки.

Поки запіканка остигає, приготуйте для неї підливку. Для цього налийте в окрему каструльку бульйон, додайте до нього у вказаній в рецепті кількості сметану, томатну пасту (за бажанням) і борошно і за допомогою виделки або віночка збийте до однорідного стану. Каструлю поставте на невеликий вогонь і варіть підливку, безперервно розмішуючи, поки не стане густою. Можете додати в неї сухі трави.

Кількість інгредієнтів в підливці можете поміняти по особистому смаку. Смачна запіканка для дітей готова.

Смачного вам і вашим дітям!

Дитяча картопляна запіканка з фаршем в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з фаршем класична Картопляна запіканка з фаршем як в садочку в духовці Картопляна запіканка з яйцем в духовці