Картопляну запіканку з курячою грудкою, сиром і помідорами легко можна приготувати в духовці. Це блюдо навіть має історію свого виникнення і існує вже більше двохсот років.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Куряче філе – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Картоплю помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими часточками. Цибулину наріжте півкільцями.

Куряче філе помийте, наріжте тонкими пластами і відбийте. М’ясо злегка посоліть, приправте з двох сторін.

Форму для запікання змастіть маслом, викладіть шар з половини картоплі, посоліть, приправте і змастіть майонезом. Акуратно по краю влийте у форму півсклянки води.

На картоплю викладіть куряче м’ясо і цибулю. Промажте шар майонезом.

На м’ясо викладіть шар з картоплі, посоліть його і нанесіть зверху майонез. Помідори наріжте тонкими скибочками, викладіть поверх картопляного шару, посоліть і змастіть майонезом.

Завершіть заготівлю шаром тертого сиру.

Готуйте запіканку в духовці при 180 градусах 40-60 хвилин. Обов’язково перевіряйте готовність картоплі і при необхідності продовжіть процес запікання. Перед подачею на стіл посипте запіканку рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Запіканка з картопляного пюре з сиром в духовці Картопляна запіканка Картопляна запіканка з курячим фаршем в духовці Картопляна запіканка з курячим філе в духовці Картопляна запіканка з м'ясом і сиром в духовці Картопляна запіканка з сиром в духовці