Картопляне тісто існує в кулінарії. На ньому готують пиріжки, пироги і рулети з різною несолодкої начинкою. Пиріжки, завдяки особливій текстурі такого тесту, виходять ніжними і при смаженні покриваються хрусткою золотистою скоринкою. У вас вийде оригінальне і ситне блюдо.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Картопля – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати картопляне тісто для пиріжків на сковороді, картоплю очищаємо від шкірки, моєму, нарізаємо на середні шматочки і кладемо в каструлю.

Заливаємо картоплю водою, додаємо сіль і варимо на невеликому вогні до готовності.

Потім воду з відвареної картоплі зливаємо. Картопля перекладаємо в окремий посуд і толкучка подрібнюємо в пюре.

В отримане картопляне пюре порціями всипаємо просіяне на сито борошно і добре толкучка перемішуємо.

Потім розбиваємо в тісто яйце, додаємо по дрібці солі і цукру і рукою вимішуємо картопляне тісто. Борошна можна додавати під час вимішування, так як картопля у всіх різний і нам потрібне щільне і не прилипающее до долоні тісто.

З замішаного тіста можете формувати пиріжки з будь-якою начинкою і смажити на сковорідці.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків без дріжджів