Я часто готую домашні пиріжки і постійно шукаю нові рецепти ідеального тесту. Сьогодні хочу запропонувати вам дуже смачний рецепт дріжджового тіста для приготування смажених пиріжків. Тісто виходить пухнастим і легким. Спробуйте приготувати.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Масло – 1,5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати дуже смачне дріжджове тісто для смажених пиріжків як пух ? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування тіста.

Злегка підігрійте необхідну кількість молока до теплого стану. Вилийте його в глибоку ємність, разбейте куряче яйце і додайте необхідну кількість цукрового піску і солі.

Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

В окрему ємність в кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, додайте необхідну кількість сухих дріжджів. Ретельно перемішайте.

Суміш з пшеничного борошна і сухих дріжджів поступово введіть до рідких інгредієнтів.

Потім введіть попередньо розтоплене вершкове масло і влийте олію в необхідній кількості.

Замісіть м’яке еластичне тісто.

Помістіть його в глибоку ємність і накрийте харчової плівкою.

Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Готове тісто викладіть на робочу поверхню і використовувати для приготування смажених пиріжків з використанням улюбленої начинки.

Приємного апетиту!

Здобне тісто на сухих дріжджах для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на молоці Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці