Для корисного й живильного домашнього сніданку можна приготувати кашу Дружба з пшона і рису. Візьміть на замітку простий класичний рецепт з використанням води і молока.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Пшоно – 120 гр.
- Рис білий – 120 гр.
- Вода – 400 мл
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Сіль – 10 гр.
- Масло вершкове – за смаком
Процес приготування:
Підготуємо головні інгредієнти. Відміряємо потрібну кількість пшона і рису. При необхідності крупи промиваємо.
Для того, щоб пшоно не горчило і швидше приготувався, можна залити його окропом на 15-20 хвилин.
Вливаємо воду в каструлю, змішуємо її сіллю і доводимо до кипіння. Після занурюємо рис і варимо ще кілька хвилин до повторного кипіння води.
Сюди ж додаємо пшоно і зменшуємо вогонь на плиті.
Варимо крупи близько 15 хвилин. Можна під кришкою.
Через 15 хвилин нагріваємо молоко і вливаємо його в кашу. Додаємо цукор і акуратно розмішуємо вміст. Варимо до повної готовності 20 хвилин.
Каша Дружба виходить наваристою і поживною. Розкладайте її по тарілках, доповнюйте вершковим маслом і подавайте до столу. Приємного апетиту!
Каша Дружба Каша Дружба на воді в каструлі Каша Дружба як в дитячому саду Каші