Ласуни, радійте: сьогодні ми розберемо по поличках рецепт кексу – такого шоколадного і ніжного, що не гріх буде включити його в список улюблених рецептів випічки до чаю. Завдання спрощується ще й тим, що нам не буде потрібно спеціальний посуд для випікання – підійде і звичайна сковорода.
Зверніть увагу: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Масло вершкове – 120 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Ванілін – 1 пакет
- Сіль – 1 щіпка
- Розпушувач тіста – 1 пакет
- Шоколад темний – 0.5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати на сковороді? Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків (це неважко зробити, якщо ножем розбити яйце навпіл і перекочувати жовток з однієї шкарлупки в іншу. Білок при цьому буде витікати плавно в заздалегідь підготовлену ємність).
Білки збиваємо з дрібкою солі до крутих піків.
Поступово додаємо цукор, не припиняючи збивати.
В окремій ємності віночком збиваємо жовтки з цукром, поступово додаючи розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.
В ємність до жовтків додаємо какао-порошок, молоко, борошно, змішану з розпушувачем і ванілін. Ретельно перемішуємо.
Додаємо білки і акуратно вимішуємо тісто до однорідності рухом зверху-вниз.
Сковороду змащуємо маслом і викладаємо тісто.
Випікаємо на повільному вогні 30 хвилин. Щоб не порушити ефект духовки, кришку не піднімаємо.
Готовий кекс прикрашаємо тертим шоколадом.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси з шоколадом усередині ПП шоколадні кекси Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси на молоці