Ласуни, радійте: сьогодні ми розберемо по поличках рецепт кексу – такого шоколадного і ніжного, що не гріх буде включити його в список улюблених рецептів випічки до чаю. Завдання спрощується ще й тим, що нам не буде потрібно спеціальний посуд для випікання – підійде і звичайна сковорода.

Зверніть увагу: всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Молоко коров’яче – 250 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Ванілін – 1 пакет
  • Сіль – 1 щіпка
  • Розпушувач тіста – 1 пакет
  • Шоколад темний – 0.5 шт.

Процес приготування:

Як приготувати на сковороді? Беремо яйця і відокремлюємо білки від жовтків (це неважко зробити, якщо ножем розбити яйце навпіл і перекочувати жовток з однієї шкарлупки в іншу. Білок при цьому буде витікати плавно в заздалегідь підготовлену ємність).

Білки збиваємо з дрібкою солі до крутих піків.

Поступово додаємо цукор, не припиняючи збивати.

В окремій ємності віночком збиваємо жовтки з цукром, поступово додаючи розм’якшене вершкове масло. Перемішуємо інгредієнти до однорідної консистенції.

В ємність до жовтків додаємо какао-порошок, молоко, борошно, змішану з розпушувачем і ванілін. Ретельно перемішуємо.

Додаємо білки і акуратно вимішуємо тісто до однорідності рухом зверху-вниз.

Сковороду змащуємо маслом і викладаємо тісто.

Випікаємо на повільному вогні 30 хвилин. Щоб не порушити ефект духовки, кришку не піднімаємо.

Готовий кекс прикрашаємо тертим шоколадом.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси з шоколадом усередині ПП шоколадні кекси Шоколадні кекси без вершкового масла Шоколадні кекси на молоці