Цей рецепт не зовсім звичний, тому що, як правило, кекси готують на молоці. Але це не означає, що наш кекс буде гірше. Це дуже ніжне блюдо, яке тане в роті. При цьому приготувати його буде зовсім не важко.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 125 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Крохмаль картопляний – 100 гр.
  • Масло рослинне – 125 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Сіль – на кінчику ножа
  • Ванілін – 1 гр.
  • Цукрова пудра – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування кексу на воді. У глибокій мисці з’єднуємо яйця, цукор, сіль і добре збиваємо. Додаємо ванілін.

Тонким струменем вливаємо олію і воду, не припиняючи збивати масу.


Борошно просіваємо, з’єднайте з розпушувачем і крохмалем.

З’єднуємо сухі і рідкі інгредієнти і замішуємо густе тісто. По консистенції воно повинно нагадувати жирну сметану.

Форму для кексу змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Це потрібно, щоб без зусиль отримати готовий рум’яний продукт.


Виливаємо тісто у форму і ставимо в попередньо розігріту духовку. Кекс випікаємо при температурі 180° 45 хвилин, періодично перевіряючи готовність дерев’яною шпажкою.


Готовий кекс залишаємо нудитися в духовці, щоб він зберіг свою пишність. Коли наша страва злегка охолоне, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо до столу.

Наш кексик можна прикрасити улюбленим варенням або ягодами, додати сухофрукти або цукати. Але навіть якщо готувати його строго за рецептом, кекс виходить дуже ароматний і пишний. Приємного вам апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без молока Кекси на рослинному маслі