Тісто для бісквітних кексів не відрізняється від тесту для коржів. Кекси в силіконових формочках виходять ніжними, пористими і дуже солодкими, так що вони навіть не потребують глазурі або цукровій пудрі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати бісквітні кекси в силіконових формочках. Яйця повинні бути холодними. Розбийте в миску.

Додати до них цукор.

яєчну масу Збийте міксером в круту піну.

Додати до яєчної маси просіяне борошно і дрібку ваніліну.

Акуратно ложкою замісити тісто.

Силіконові формочки змастіть соняшниковою олією. Розкладіть тісто по формах.

Поставте силіконові формочки з тістом в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте кекси 30-40 хвилин, слідкуйте за випічкою, час приготування залежить від потужності вашої духовки. Готові кекси остудіть і подавайте з чаєм.

Приємного апетиту!

Кекси Кекси без вершкового масла Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Пісні кекси