Хлібопічку можна використовувати для різнопланової випічки, не тільки для хліба. Наприклад, для приготування кексів, тим більше, що це передбачено в програмі більшості моделей. Це дуже зручно, адже змішувати інгредієнти для тіста не потрібно – достатньо просто відміряти потрібну кількість продуктів і помістити в чашу. Пропонуємо приготувати кекс з маком – така випічка досить проста, але завжди актуальна і підійде до будь-якого чаювання. Для додаткової ароматизації додамо лимонну цедру – цитрусові нотки тільки прикрасять кекс.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Манна крупа – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 110 гр.
- Мак – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Цукрова пудра для прикраси
Процес приготування:
Як приготувати кекс з маком в хлібопічці? Вершкове масло перед приміщення його в чашу потрібно розтопити до рідкого стану. Покласти масло в миску і ставимо в мікрохвильовку. Розтопленого масла даємо охолонути до кімнатної температури, якщо вона перегрілася. Всипаємо до рідкого маслу цукровий пісок, перемішуємо.
Лимон моєму і витираємо рушником насухо. За допомогою дрібної терки знімаємо цедру. Важливо взяти тільки верхній жовтий шар – якщо перестаратися і захопити білу прошарок, в кексі може проявитися гіркоту. З лимонної м’якоті вичавлюємо сік, виймаємо кісточки. Вливаємо сік до масляно-цукрової суміші, також всипаємо в неї цедру, перемішуємо.
В чашу хлібопічки викладаємо масляно-цукрову суміш з лимоном. Поверх розбиваємо яйця.
Відміряємо потрібну кількість манної крупи і борошна.
Слідом за яйцями відправляємо в чашу манку з борошном. Далі кладемо розпушувач і мак. Закриваємо кришку хлібопічки і вибираємо режим «Кекс». Скоринка – середня. Час випікання – одна година.
Після закінчення часу випічки відкриваємо хлібопічку і отримуємо готовий кекс. Для охолодження поміщаємо його на решітку, щоб не виділявся конденсат від зіткнення з плоскою поверхнею, і скоринка не розм’якшувалася. Посипаємо поверхню кексу цукровою пудрою через ситечко, щоб вона лягла рівно і делікатно.
Готовий повністю остиглий кекс розрізаємо на порції і подаємо до столу. Найкращий супровід – чашечка ароматного чаю.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в хлібопічці Кекси з манкою Лимонний кекс класичний