Хлібопічку можна використовувати для різнопланової випічки, не тільки для хліба. Наприклад, для приготування кексів, тим більше, що це передбачено в програмі більшості моделей. Це дуже зручно, адже змішувати інгредієнти для тіста не потрібно – достатньо просто відміряти потрібну кількість продуктів і помістити в чашу. Пропонуємо приготувати кекс з маком – така випічка досить проста, але завжди актуальна і підійде до будь-якого чаювання. Для додаткової ароматизації додамо лимонну цедру – цитрусові нотки тільки прикрасять кекс.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Манна крупа – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 110 гр.
  • Мак – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати кекс з маком в хлібопічці? Вершкове масло перед приміщення його в чашу потрібно розтопити до рідкого стану. Покласти масло в миску і ставимо в мікрохвильовку. Розтопленого масла даємо охолонути до кімнатної температури, якщо вона перегрілася. Всипаємо до рідкого маслу цукровий пісок, перемішуємо.

Лимон моєму і витираємо рушником насухо. За допомогою дрібної терки знімаємо цедру. Важливо взяти тільки верхній жовтий шар – якщо перестаратися і захопити білу прошарок, в кексі може проявитися гіркоту. З лимонної м’якоті вичавлюємо сік, виймаємо кісточки. Вливаємо сік до масляно-цукрової суміші, також всипаємо в неї цедру, перемішуємо.

В чашу хлібопічки викладаємо масляно-цукрову суміш з лимоном. Поверх розбиваємо яйця.

Відміряємо потрібну кількість манної крупи і борошна.

Слідом за яйцями відправляємо в чашу манку з борошном. Далі кладемо розпушувач і мак. Закриваємо кришку хлібопічки і вибираємо режим «Кекс». Скоринка – середня. Час випікання – одна година.

Після закінчення часу випічки відкриваємо хлібопічку і отримуємо готовий кекс. Для охолодження поміщаємо його на решітку, щоб не виділявся конденсат від зіткнення з плоскою поверхнею, і скоринка не розм’якшувалася. Посипаємо поверхню кексу цукровою пудрою через ситечко, щоб вона лягла рівно і делікатно.

Готовий повністю остиглий кекс розрізаємо на порції і подаємо до столу. Найкращий супровід – чашечка ароматного чаю.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в хлібопічці Кекси з манкою Лимонний кекс класичний