Безпрограшний варіант кексу – це додавання в нього цукатів, які надають приємний смак, при цьому додавайте цукати, які подобаються саме Вам!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 180 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Апельсин – 1 шт.
- Цукати – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Кориця – 0.5 ч. л.
- Мигдальний крихта – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати кекс з цукатами просто! Попередньо розтоплене вершкове масло кладемо в глибоку миску, додаємо до нього цукор. Все ретельно збиваємо до однорідності. Для цього краще використовувати міксер.
Поступово до отриманої маси необхідно відправити 3 яйця, не припиняючи всі перемішувати. Далі додаємо сіль, а також натерту на дрібній тертці цедру апельсина.
До загальної маси додаємо борошно пшеничне, яку обов’язково потрібно просіяти.
Туди ж відправляємо мелену корицю і розпушувач тесту.
Отриману масу гарненько перемішуємо. Додаємо цукати і знову перемішуємо. Для цього краще використовувати міксер.
Тісто необхідно викласти на попередньо змащену рослинним маслом формочку. Висипаємо поверх тіста мигдальні пластівці.
Відправляємо кекс в духовку, розігріту до 160 градусів, на 60 хвилин. Перед подачею кекс потрібно остудити.
Апельсинові кекси Бісквітні кекси Кекс з корицею Кекси без молока Кекси без родзинок