М’який ніжний кекс з вкрапленнями яскравою морквяної стружки і шматочками волоських горіхів. Кориця вдало доповнює виріб і робить його особливо ароматним. Кекс повністю самодостатній – можна обійтися без крему, глазурі, помадок та інших декоративно-смакових покриттів. Якщо все-таки хочеться прикрасити пиріг, то проста цукрова пудра підійде як не можна краще.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Яйце – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Волоський горіх – 0.5 склянки
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Мед – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати морквяний кекс з волоськими горіхами і корицею просто! Моркву очищаємо від верхньої шкірки, промиваємо й обсушуємо. Натираємо її на тертці з середнього розміру отворами. Якщо при натиранні виділився сік, його віджимаємо і зливаємо.

В окремій мисці замішуємо тісто. Розбиваємо яйця, кладемо мед і додаємо цукровий пісок. Збиваємо міксером до отримання однорідної піни. Вливаємо олію, сметану, додаємо ванілін і змішуємо. Повинна вийти однорідна маса.

Борошно просіваємо разом з содою і корицею, додаємо цю суху суміш в яєчну масу. Змішуємо всі разом міксером або віночком вручну до отримання однорідного негустого тесту. Потім висипаємо в нього підготовлену терту моркву і рубані волоські горіхи. Перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю рослинного масла без запаху. Як варіант, можна форму застелити промасленим пергаментом – це спростить витяг вже готового кексу. Якщо форма силіконова, то змащувати її не потрібно. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 170 градусів. Виливаємо в підготовлену форму морквяно-горіхове тісто. Ставимо форму з тестом вже в гарячу духовку на середній рівень і випікаємо протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. Кекс повинен добре зарум’яниться і помітно збільшитися в об’ємі. В кінці випічки перевіряємо кекс зубочисткою, встромивши її в серединку: якщо паличка виходить без залишків вологого тіста, значить випікання можна завершувати.

Готовий кекс дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і акуратно витягаємо з форми. Поміщаємо на решітку для охолодження. Поверхня густо посипаємо просіяного цукровою пудрою. Повністю остиглий кекс нарізаємо на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекс на сметані в духовці Кекси Кекси без молока Кекси з горіхами Кекси на рослинному маслі Медові кекси