Безпрограшний варіант кексу – це додавання в нього цукатів, які надають приємний смак, при цьому додавайте цукати, які подобаються саме Вам!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 180 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукати – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Мигдальний крихта – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати кекс з цукатами просто! Попередньо розтоплене вершкове масло кладемо в глибоку миску, додаємо до нього цукор. Все ретельно збиваємо до однорідності. Для цього краще використовувати міксер.

Поступово до отриманої маси необхідно відправити 3 яйця, не припиняючи всі перемішувати. Далі додаємо сіль, а також натерту на дрібній тертці цедру апельсина.

До загальної маси додаємо борошно пшеничне, яку обов’язково потрібно просіяти.

Туди ж відправляємо мелену корицю і розпушувач тесту.

Отриману масу гарненько перемішуємо. Додаємо цукати і знову перемішуємо. Для цього краще використовувати міксер.

Тісто необхідно викласти на попередньо змащену рослинним маслом формочку. Висипаємо поверх тіста мигдальні пластівці.

Відправляємо кекс в духовку, розігріту до 160 градусів, на 60 хвилин. Перед подачею кекс потрібно остудити.

Апельсинові кекси Бісквітні кекси Кекс з корицею Кекси без молока Кекси без родзинок