Якщо хочеться влаштувати свято у звичайний день і підняти собі настрій, спробуйте приготувати шоколадний кекс з вишнями. Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Невелика кислинка добре відтіняє солодкість кексу і чудово поєднується з шоколадним тестом.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Шоколад – 100 гр.
  • Вишня – 500 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати кекс з вишнею та шоколадом просто! Приготуйте необхідні інгредієнти.

Улюблений шоколад розтопіть на водяній бані.

Розм’якшене вершкове масло, викладіть в глибоку миску, додайте цукровий пісок, ванілін і добре збийте вінчиком.

Додайте яйця, добре перемішайте.

В отриману масу вилийте розтоплений шоколад. Ретельно перемішайте.

В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки зручним для вас способом. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече. Перемішайте.

Через сито просіяти борошно і розпушувач. Всипте до раніше отриманою масою у декілька прийомів, акуратно перемішуючи.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Викладіть тісто.

Поставте кекс в заздалегідь добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми. Наріжте кекс на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.

Кекс виходить в міру солодкий і повітряний. Приємного чаювання!

Бісквітні кекси Ванільні кекси Вишневі кекси Кекси в духовці Кекси з замороженої вишнею Кекси з шоколадом усередині Шоколадні кекси в духовці