Якщо хочеться влаштувати свято у звичайний день і підняти собі настрій, спробуйте приготувати шоколадний кекс з вишнями. Вишню можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Невелика кислинка добре відтіняє солодкість кексу і чудово поєднується з шоколадним тестом.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Шоколад – 100 гр.
- Вишня – 500 гр.
- Ванілін – на кінчику ножа
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати кекс з вишнею та шоколадом просто! Приготуйте необхідні інгредієнти.
Улюблений шоколад розтопіть на водяній бані.
Розм’якшене вершкове масло, викладіть в глибоку миску, додайте цукровий пісок, ванілін і добре збийте вінчиком.
Додайте яйця, добре перемішайте.
В отриману масу вилийте розтоплений шоколад. Ретельно перемішайте.
В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки зручним для вас способом. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече. Перемішайте.
Через сито просіяти борошно і розпушувач. Всипте до раніше отриманою масою у декілька прийомів, акуратно перемішуючи.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом. Викладіть тісто.
Поставте кекс в заздалегідь добре розігріту духовку на 40 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми. Наріжте кекс на порції. За бажанням прикрасити цукровою пудрою.
Кекс виходить в міру солодкий і повітряний. Приємного чаювання!
Бісквітні кекси Ванільні кекси Вишневі кекси Кекси в духовці Кекси з замороженої вишнею Кекси з шоколадом усередині Шоколадні кекси в духовці