Влітку кекси можна приготувати зі свіжої вишнею, взимку – скористатися замороженими ягодами. Все одно вийде дуже соковито і смачно, головне не забудьте позбутися від кісточок.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 110 мл
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Вишня – 100 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати кекси з вишнею в силіконових формочках легко! Вершкове масло наріжте на кілька шматків, розтопіть його на повільному вогні або в мікрохвильовій печі і остудіть.

Борошно змішайте з розпушувачем, просіяти і додайте до нього цукор, ванілін і сіль.

В остигле масло додайте молоко і яйця, збийте до однорідного стану. Потім невеликими частинами введіть борошняну суміш і замісити тісто.

Вишню помийте, обсушіть, обов’язково видаліть кісточки. Додайте вишню в тісто і ще раз перемішайте. Розкладіть тісто по силіконових формочках так, щоб вони були наповнені на 2/3 обсягу.

Поставте формочки в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікайте кекси 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою, після проколу вона повинна залишатися сухою. Готові кекси трохи остудіть, вийміть з форм і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Вишневі кекси Кекси Кекси в силіконових формочках Кекси на молоці