Ні в якому разі не викидайте макуха від помідорів, коли робите томатний сік. З таких «відходів» може вийде дуже смачний домашній кетчуп. Беріть рецепт на замітку.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Макуха помідор – 1 – 1.5 кг
  • Яблука – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Оцет білий винний – 50 гр.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Розмарин – 3 гілки
  • Чебрець свіжий – 5 гілок
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Кориця – 0,5 паличок
  • Імбир – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кетчупу з макухи помідор. Яблука помийте, видаліть серцевину з кісточками і зріжте шкірку, м’якоть наріжте часточками.

Болгарські перці вимити, запечіть, потім очистіть їх від шкірки і наріжте.

Підготовлені овочі і нарізані яблука складіть у каструлю, додайте пряні трави, імбир, корицю і перець чилі.

Поставте каструлю на вогонь, тушкуйте її вміст 20 хвилин до м’якості яблук. Навіщо вийміть всі гілочки, перець чилі, корицю. Додати винний оцет, цукор і сіль за смаком, перемішайте і знімайте каструлю з вогню. Подрібніть Блендером масу до однорідної консистенції.

Баночки для кетчупу попередньо стерилізуйте, розкладіть у них гарячу заготівлю і щільно закрийте. Такий домашній кетчуп можна використовувати в приготуванні будь-яких супів і других страв.

Приємного апетиту!

Новости