Смачний домашній кисло-солодкий густий кетчуп – це можливо! Поєднання помідорів, кабачка і злив, доповнене невеликою кількістю солі, цукру і спецій – і у вас на столі відмінний натуральний кетчуп, приготований своїми руками. Такий кетчуп без сумнівів можна запропонувати навіть дітям, адже він цілком складається тільки з натуральних інгредієнтів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 1,8 кг
- Слива синя – 900 гр.
- Кабачки – 300 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0.25 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу зі слив, кабачків і помідорів. Молодий кабачок, в якому ще не сформувалися насіння, промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки і чистимо його від шкірки. Нарізаємо його невеликими шматочками, кладемо в миску.
Для приготування домашнього кетчупу ми вибираємо зрілі соковиті помідори. Промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо на бавовняну рушник, щоб вони трохи обсохнули. Після чого гострим ножем нарізаємо помідори на великі часточки.
Стиглі сині сливи промиваємо теплою водою, викладаємо на рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб стекла вода. Потім гострим ножем розрізаємо сливи навпіл, дістаємо кісточки.
Сливи, помідори і кабачок змішуємо в мисці і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо протягом 30 хвилин. За цей час овочі і зливу практично розварилися, і у них легко відокремлюється шкірка. Знімаємо їх з вогню і даємо трохи охолонути.
Злегка остиглі овочі викладаємо в сито і протираємо їх за допомогою ложки пюре. В ситі у нас залишаються шкірка від злив і помідорів, а також насіння помідорів.
Протерте однорідне пюре кладемо в каструлю, додаємо сіль, цукор і спеції, добре перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Домашній кетчуп доводимо до кипіння і варимо 10-15 хвилин, не накриваючи кришкою, щоб з кетчупу випарувалася зайва волога, і він придбав густу консистенцію. Після чого знімаємо каструлю з вогню.
Готовий гарячий кетчуп розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам, закриваємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі.
Готовий домашній кетчуп зі слив, помідорів і кабачка прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце або в холодильник.
Кабачки на зиму Кетчуп з помідорів Кетчуп зі слив Кетчуп чилі з помідорів