Домашній кетчуп – це не тільки смачна, але і абсолютно нешкідлива для організму добавка до будь-якої страви. З домашнім кетчупом можна подавати м’ясо, пасти, робити бутерброди, а також використовувати його для приготування різних страв.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 35 гр.
- Оцет яблучний 6% – 100 гр.
- Вода – 1 склянка
- Гвоздика – 3 бутона
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Перець чилі – на кінчику ножа
Процес приготування:
Готувати кетчуп з помідорів на зиму без стерилізації легко! Томати переберіть, добре промийте і наріжте на невеликі шматочки. Надішліть помідори у велику каструлю, влийте до них склянку чистої води і включіть вогонь. Помідори треба томити на плиті протягом двадцяти хвилин з моменту закипання, іноді перемішуючи їх.
Коли помідори проварятся і добре розм’якшаться, потрібно збити їх за допомогою заглибного блендера до більш-менш однорідного стану.
Вийшла після блендера масу акуратно пропустіть через сито, щоб отримати абсолютно однорідне томатне пюре без насіння і шкірки помідор. Масу відправте назад в каструлю.
Коли томатна маса в каструлі закипить, додайте цукровий пісок і добре перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Через десять хвилин додайте сіль і зробіть з марлі мішечок зі спеціями зі списку інгредієнтів. Мішечок вкладіть у ємність з кетчупом і продовжуйте варити протягом півгодини.
Коли кетчуп провариться до потрібної вам густоти влийте в ємність оцет, добре перемішайте і вимкніть вогонь. Гарячий кетчуп розлийте по стерильним скляним пляшкам та швидко закрутіть кришку. Після охолодження заготовки можна зберігати її в льосі або коморі, а відкритий кетчуп потрібно зберігати тільки в холодильнику.
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів