Кетчуп, приготовлений вдома зі слив, помідорів і кисло-солодких яблук, відрізняється збалансованим смаком і хорошою густотою. Це відмінна натуральна заміна купівельними соусів на основі помідорів.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Яблука – 4 шт.
  • Слива синя – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Для того щоб приготувати кетчуп з помідорів, слив та яблук, помідори ретельно перебрати і помити. Порізати плоди на четвертинки і вичавити з них томатний сік через соковижималку.

Сливи помити і видалити кісточки.

З яблук зняти шкірку, вирізати серцевину.

Цибулю почистити від лушпиння.

Порізати всі компоненти шматочками і пропустити через м’ясорубку. Змішати з томатним пюре.

Всипати цукровий пісок і сіль. Добре перемішати і поставити на слабкий вогонь. Варити кетчуп під кришкою 1 годину, а також 1 годину без кришки.

наприкінці варіння всипати перець і додати оцет.

Прокип’ятити масу ще кілька хвилин і розлити по стерильним банкам, закатати.

Зберігати кетчуп в холодильнику, підвалі або льосі.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп чилі з помідорів Помідори з яблуками на зиму Сливи на зиму