З великою упевненістю можна говорити про те, що кетчуп, приготований в домашніх умовах, має безліч переваг перед покупними. Головні переваги – безпечний склад і натуральність. Кетчуп, приготований в домашніх умовах, славиться своєю універсальністю: її можна використовувати як підливу, як доповнення до м’ясних страв, а також як самостійну закуску.
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 4 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Оцет яблучний 6% – 100 гр.
- Сіль – 35 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Перець чилі – 1 гр.
- Вода – 1 склянка
- Перець чорний горошок – 1 ч. л.
- Гвоздика – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати кетчуп з помідорів у домашніх умовах легко! У першу чергу займемося підготовкою помідорів. В даному випадку слід відбирати найбільш стиглі плоди, завдяки чому у нашого кетчупу буде більш насичений смак.
Помідори гарненько промиваємо, видаляємо з них плодоніжки. Далі кожен плід необхідно розрізати на чотири частини.
Викладаємо помідорні часточки в каструлю з товстим дном, вливає туди воду і ставимо на вогонь тушкуватися протягом 25 хвилин. За цей час помідори мають розм’якнути.
Через 25 хвилин протушкувалися помідори кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до пюреобразного стану.
Пропускаємо отриману масу через сито, щоб видалити шматочки шкірки і насіння.
Томатну масу знову відправляємо в каструлю і чекаємо, поки вона закипить.
Далі в каструлю висипаємо цукор, після чого варимо масу ще 10 хвилин.
Тим часом підготуємо спеції.
Викладаємо спеції і пропущений через прес часник на марлю, згортаємо її у два шари і занурюємо в томатну масу. Варимо все протягом півгодини. Томатна маса повинна ввібрати в себе всі спеції.
Наступний крок – в отриману масу додаємо оцет. І відразу після закипання маси, знімаємо каструлю з вогню.
Залишилося розлити наш кетчуп в чисті сухі пляшки. Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів