З великою упевненістю можна говорити про те, що кетчуп, приготований в домашніх умовах, має безліч переваг перед покупними. Головні переваги – безпечний склад і натуральність. Кетчуп, приготований в домашніх умовах, славиться своєю універсальністю: її можна використовувати як підливу, як доповнення до м’ясних страв, а також як самостійну закуску.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 4 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Оцет яблучний 6% – 100 гр.
  • Сіль – 35 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чилі – 1 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Перець чорний горошок – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.

Процес приготування:

Готувати кетчуп з помідорів у домашніх умовах легко! У першу чергу займемося підготовкою помідорів. В даному випадку слід відбирати найбільш стиглі плоди, завдяки чому у нашого кетчупу буде більш насичений смак.

Помідори гарненько промиваємо, видаляємо з них плодоніжки. Далі кожен плід необхідно розрізати на чотири частини.

Викладаємо помідорні часточки в каструлю з товстим дном, вливає туди воду і ставимо на вогонь тушкуватися протягом 25 хвилин. За цей час помідори мають розм’якнути.

Через 25 хвилин протушкувалися помідори кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до пюреобразного стану.

Пропускаємо отриману масу через сито, щоб видалити шматочки шкірки і насіння.

Томатну масу знову відправляємо в каструлю і чекаємо, поки вона закипить.

Далі в каструлю висипаємо цукор, після чого варимо масу ще 10 хвилин.

Тим часом підготуємо спеції.

Викладаємо спеції і пропущений через прес часник на марлю, згортаємо її у два шари і занурюємо в томатну масу. Варимо все протягом півгодини. Томатна маса повинна ввібрати в себе всі спеції.

Наступний крок – в отриману масу додаємо оцет. І відразу після закипання маси, знімаємо каструлю з вогню.

Залишилося розлити наш кетчуп в чисті сухі пляшки. Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів