Кетчуп з помідорів і болгарського перцю – неймовірне домашнє ласощі! Пряний, апетитний, з неймовірним ароматом він зробить з будь-якої страви справжній делікатес. Такий заправки точно потрібно заготовити побільше!
Інгредієнти: на 2 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 25 гр.
- Оцет столовий 9% – 80 мл
- Гвоздика – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 5 – 7 зуб.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з болгарським перцем пальчики оближеш на зиму. Помідори і перець миємо. Перець чистимо від насіння, видаляємо плодоніжки.
Ріжемо помідори і перець невеликими часточками, перекладаємо їх у каструлю і уварюємо майже на 1/3.
Додаємо до овочів цукровий пісок, сіль, гвоздику, мелений перець і подрібнений часник, продовжуємо варити ще 15 хв, а потім перетираємо масу через ситечко.
Знову перекладаємо масу в каструлю, доводимо до кипіння, заливаємо оцет і варимо 5 хв.
Розкладаємо кетчуп в стерилізовані банки і закатуємо.
Приємного апетиту!
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів