Кетчуп з помідорів і болгарського перцю – неймовірне домашнє ласощі! Пряний, апетитний, з неймовірним ароматом він зробить з будь-якої страви справжній делікатес. Такий заправки точно потрібно заготовити побільше!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Сіль – 25 гр.
  • Оцет столовий 9% – 80 мл
  • Гвоздика – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 5 – 7 зуб.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кетчупу з помідорів з болгарським перцем пальчики оближеш на зиму. Помідори і перець миємо. Перець чистимо від насіння, видаляємо плодоніжки.

Ріжемо помідори і перець невеликими часточками, перекладаємо їх у каструлю і уварюємо майже на 1/3.

Додаємо до овочів цукровий пісок, сіль, гвоздику, мелений перець і подрібнений часник, продовжуємо варити ще 15 хв, а потім перетираємо масу через ситечко.

Знову перекладаємо масу в каструлю, доводимо до кипіння, заливаємо оцет і варимо 5 хв.

Розкладаємо кетчуп в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів