Класичний кетчуп як традиційне грузинське блюдо готується тільки із слив-ткемалі. Ці сливи називають аличею, вони можуть бути і жовті, і червоні. Для соусу підходять недостиглі плоди. У даному рецепті вам пропонується додати в соус свіжу кинзу, часник і хмелі-сунелі.
Інгредієнти: на 0.7 порц.
- Ткемалі – 1 кг
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Кінза (великий) – 1 пучок
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати кетчуп зі слив-ткемалі? Аличу переберіть і видаліть плодоніжки. Потім плоди добре промийте холодною водою, перекладіть в посуд для варіння варення і поваріть на невеликому вогні 30-40 хвилин, щоб алича стала м’якою.
Отриману масу перетріть на сито і кісточки і шкірку викиньте.
Зубки часнику очистіть від шкірки, подрібніть на часничниці, перекладіть в сливову масу і перемішайте.
Отриману масу перекладіть в ту ж посуд, поставте на невеликий вогонь і варіть протягом 1 години. Соус періодично помішуйте ложкою.
Після закінчення цього часу покладіть в соус промиту дрібно нарізану кінзу, насипте вказане в рецепті кількість солі, цукру і хмелі-сунелі. Соус зі спеціями перемішайте, потім пару хвилин і вимкніть вогонь. Гарячий соус перекладіть в стерильну баночку і закатайте прокип’яченої кришкою. Такий кетчуп зі слив-ткемалі можна відразу подати до столу охолодженим або поставити на зберігання в холодильник.
Їжте на здоров’я!
Новости