Перевірений рецепт яблучних заготовок для тих, кому набридли класичні варіацій вареней, повидла і джеми з дачних сезонних фруктів. Пюре, приготована за цим рецептом, відрізняється своєю ніжною текстурою і неповторним ароматом.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 3 кг
  • Варена згущене молоко – 1 банка
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати пюре з яблук 3 кг зі згущеним молоком «Неженка» на зиму просто! Яблука добре промиваємо під струменем води, прибираємо плодоніжки і нарізаємо довільно, однак, самий зручний і швидкий спосіб – це з допомогою спеціального пристосування для нарізки плодів. Обов’язково вирізаємо серцевину разом з кісточками.

Нарізані фрукти перекладаємо в каструлю або сотейник, додаємо воду і ставимо на плиту (вогонь – середній).

Посуд щільно закриваємо кришкою і продовжуємо варіння 40-45 хвилин, періодично перемішуючи масу. Готовність визначити дуже просто – яблука повинні стати дуже м’якими.

Після вимкнення вогню, перебиваємо яблучну суміш за допомогою заглибного блендера, пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо товкачиком. Робити це можна будь-яким зручним для вас способом.

напівготове пюре додаємо одну банку згущеного молока і ретельно перемішуємо до однорідності.

Повертаємо каструлю на вогонь і варимо ще 3-4 хвилини після закипання, активно помішуючи.

Пюре, в гарячому вигляді акуратно розливаємо по стерильним банкам і закатуємо. Вкриваємо пледом на добу і потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Новости