Всі знають, що квасоля дуже корисна, тому що містить велику кількість рослинного білка та є прекрасною заміною м’ясу. З цієї живильної бобової культурою готують безліч салатів, тому що вона чудово поєднується з найрізноманітнішими інгредієнтами. Пропонуємо вам нескладний рецепт салату з квасолі без майонезу.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Квасоля червона – 1 банка
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Помідори черрі – 6 – 8 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Для заправки: –
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з квасолею без майонезу. Для салатної заправки змішайте між собою олія, гірчицю і сіль, додайте також і трохи лимонного соку. Гірчицю можна брати як зернову (діжонську), так і звичайну.

Дрібно наріжте цибулю, бажано цибуля солодкий, придатний для салату. Якщо хочете, замаринуйте цибулю попередньо, щоб прибрати гіркоту.

Огірок обмийте, обсушіть, додайте до цибулі.

Томати черрі промийте і обсушити, розрізати на 2-3 частини. Більш великі помідори наріжте дрібніше. Томати викладіть на салат і туди ж додати часник, пропущений через прес.

Квасолю відкиньте на друшляк, промийте від рідини кип’яченою водою і злегка обсушити. Додайте квасолю салат до інших компонентів.

Додайте зелень і заправку в салат, перемішати. Для прикраси можна використовувати маслини і відразу ж подавати до столу.

Приємного апетиту!

Новости