Домашній кетчуп зі слив можна подавати до шашлику або м’ясним стейкам. Заправка виходить ароматною і пряної. Зручно заготовити такий кетчуп на зиму, подавати його до столу актуально в будь-який час року.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Сливи мариновані – 1 кг
- Помідори свіжі – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
- Кінза – 1 пучок
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати кетчуп зі сливи на зиму? Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Промиваємо сливу, помідори і кінзу.
Сливи розрізаємо на дві частини і акуратно виймаємо кісточки.
Помідори промиваємо, обсушуємо і ділимо на четвертинки. Солодкий перець очистити від серцевини і насіння. Також нарізаємо.
Кінзу подрібнюємо, часник очищаємо від лушпиння і натираємо зубчики на тертці.
З’єднуємо сливу, помідори та солодкий перець. Відправляємо в блендер або м’ясорубку. Отриману кашку ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Додаємо до вмісту сіль, спеції, кінзу і перетертий часник. Перемішуємо і тримаємо на повільному вогні ще 30 хвилин.
Знімаємо з плити, даємо охолонути і перетираємо кашку через залізну сито.
Отриманий кетчуп знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо. Так як ми заготовляємо на зиму, то слід додати оцет.
Готовий кетчуп зі слив готовий! Можна розливати в банки і відправляти на зберігання.
Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш