Домашній кетчуп зі слив можна подавати до шашлику або м’ясним стейкам. Заправка виходить ароматною і пряної. Зручно заготовити такий кетчуп на зиму, подавати його до столу актуально в будь-який час року.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Сливи мариновані – 1 кг
  • Помідори свіжі – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Оцет яблучний 6% – 3 ст. л.
  • Кінза – 1 пучок
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати кетчуп зі сливи на зиму? Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Промиваємо сливу, помідори і кінзу.

Сливи розрізаємо на дві частини і акуратно виймаємо кісточки.

Помідори промиваємо, обсушуємо і ділимо на четвертинки. Солодкий перець очистити від серцевини і насіння. Також нарізаємо.

Кінзу подрібнюємо, часник очищаємо від лушпиння і натираємо зубчики на тертці.

З’єднуємо сливу, помідори та солодкий перець. Відправляємо в блендер або м’ясорубку. Отриману кашку ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Додаємо до вмісту сіль, спеції, кінзу і перетертий часник. Перемішуємо і тримаємо на повільному вогні ще 30 хвилин.

Знімаємо з плити, даємо охолонути і перетираємо кашку через залізну сито.

Отриманий кетчуп знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і знімаємо. Так як ми заготовляємо на зиму, то слід додати оцет.

Готовий кетчуп зі слив готовий! Можна розливати в банки і відправляти на зберігання.

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів пальчики оближеш