Неймовірно ароматна, духмяна і пікантна заправка, яку можна заготовити на зиму. Кетчуп з помідорів, яблук і перцю володіє чудовим смаком! Приготований в будинку, він набагато корисніше і апетитніше покупних варіантів. Справжня смакота!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 1, 5 кг
  • Яблука (кислі) – 0,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 – 6 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кетчупу з помідорів з яблуками і болгарським перцем на зиму?Помідори, яблука і перець добре миємо. Очищаємо від плодоніжок, вирізаємо серцевину у яблук, а перець очищаємо від насіння.


Розрізаємо помідори, яблука і перець невеликими шматочками.

Цибулю чистимо і ріжемо його півкільцями, а часник дрібно кришимо або продавлюємо через прес.

Складаємо підготовлені продукти в каструлю, можна додати трохи води (1 ст. л.) і тушкуємо після закипання 30 хв. За цей час овочі і фрукти досить розм’якнуть, після чого їх потрібно пюрировать блендером.

Додаємо в приготовану масу сіль, цукровий пісок, мелений перець, часник, оцет і ставимо її на вогонь. Продовжуємо варити ще 10 хв

Розкладаємо готовий кетчуп в стерилізовані банки, ретельно їх закатуємо і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів з болгарським перцем Кетчуп з помідорів з цибулею Кетчуп з помідорів з яблуками Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Помідори з яблуками на зиму