Дуже смачний, натуральний кетчуп можна приготувати в домашніх умовах. Готувати його краще всього з крохмалем, так соус вийде правильної густоти і на смак буде зовсім, як магазинний.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 гр.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1 ч. л.
  • Кориця – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кетчуп з помідорів з крохмалем легко! Помідори промиваємо, розрізаємо на четвертинки і видаляємо попки.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на кілька частин.

Подрібнюємо цибулю і помідори в блендері.

Перекладаємо масу в каструлю і доводимо до кипіння.

Після цього масу перекладаємо в ситечко і перетираємо.

Додаємо в томатну масу сіль, цукор, спеції і крохмаль. Перемішуємо і знову ставимо на вогонь.

Після кипіння, тушкуємо кетчуп на плиті 40-50 хв. Дивіться на його густину.

За 2-3 хв. до готовності вливаємо оцет.

Розкладаємо кетчуп в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Кетчуп з помідорів Кетчуп з помідорів пальчики оближеш Кетчуп чилі з помідорів